Kirendeltségek

GY.I.K

Milyen feltételeknek kell eleget tennem, hogy autót bérelhessek?

Ahhoz, hogy autot bérelhessek az Autonom Rent a Car-tól a következő feltételek kell teljesüljenek:

Életkor min. 21 év, és legalább 1 év vezetési gyakorlat a vezetői engedély megszerzése után.

Milyen dokumentumokra van szükségem a bérleti szerződés aláírásánál?                                  

Szükséges az autóvezetői jogosítvány, érvényes személyi igazolvány vagy útlevél és egy hitelkártya az autó bérléséhez.

Hogyan történik az autó bérlése?

A. Foglalás

1.    Bérlési kérelem elküldése az on-line, e-mailben, vagy telefonon. A kérelemnek tartalmaznia kell az autó kategóriáját, bérlési időtartamot, átvétel-leadás helyszínét és az ügyfél nevét.
2.    Az Autonom Rent a Car képviselője készít és elküld egy ideiglenes foglalást amely során foglalásba kerül egy autó az adott időtartamra.
3.    Amennyiben elfogadja az ajánlatunkat, ezt meg kell erősítenie 48 órán belül, igy lesz véglegesítve a foglalás.

B. Bérles

1.    A megbeszélt időben és helyre lesz kiszallítva az autó (kivül belül tiszta állapotban, teljesen megtankolva). Az átvételnél lesz alaírva a szerződés, ekkor lesz kitöltve az átadás-átvételi jegyzőkönyv, megtörténik az ügyfél részröl a bérlés költségeinek a kifizetése.
2.    Megtörténik az átadás-átvétel. Barmilyen gond adódik, kerjük, forduljon bizalommal hozzánk a nap 24 órájában.
3.    A szerződésben megjelölt helyen és időben történik a visszavétel. A bérlés befejezése az átadás-átvételi ürlap aláírásaval végződik, a garancia feloldásra kerül és számlát állítunk ki.

Hány kilómétert tehetek meg a bérelt autóval?

A tarifák nagy része nem tartalmaz kilóméter korlátozást. Léteznek azonban egyes tarifák, amelyek kilóméter korlátozást és kilóméterenkénti díjat tartalmaznak, egy adott limit felett. A foglalás pillanatában kollégáink értesítik Önt, ha az adott tarifa tartalmaz vagy sem korlátozást.

Hány személy vezetheti a bérelt autót, és mi a többletköltsége?

A bérlőn kívül az autót más, további vezető is vezetheti, akiknek a neve feltüntetésre kerül a bérleti szerződésben. A szerződésben szereplő pótvezetőkért nem számolunk fel díjat.

Mi az eljárás, abban az esetben, ha a bérelt járművet a reptéren akarom átvenni/leadni?

Az Autonom Rent a Car munkatársa várni fogja Önt a repülőtéren. Itt aláirásra kerül a szerződés és az autót azonnal át lehet venni. Amennyiben első bérlésröl van szó, kerjük hozzon magával fénymásolatot a személyi igazolvány/útleveléről és a jogosítványáról. 

Mi a teendőm a bérlés hosszabbítása esetén?

A foglalás hosszabbítása érdekében kerjük vegye fel a kapcsolatot kollégainkal legkevesebb 24 órával a szerződés lejárta előtt. Amennyiben az autó a továbbiakban rendelkezésre áll, egy hosszabbítási szerződés kiegészítést rögzítünk, es kifizetésre kerül az újabb időtartamra vonatkozó összeg. (a fizetés barmelyik kirendeltségben lehetséges, vagy hitelkártyával/átutalással).

Mi a teendő közúti baleset vagy műszaki meghibásodás esetén?

A bérleti szerződés időtartama alatt minden Autonom kirendeltség alkalmazottja az Ön rendelkezésére áll, hogy segítsen. Az első lépés, hogy azonnal felvegyék velünk a kapcsolatot. Az elérhetőségeinket megtalálja a bérleti szerződésen. A kollegáink készséggel tájékoztatják a további teendőkröl.

Műszaki meghibásodás esetén non-stop autómentő és csereautó áll rendelkezésre, amennyiben a jarmű nem javítható a helyszínen.

Baleset esetén : baleset esetén az ügyfélnek kötelessége beszerezni es továbbítani az Autonom Rent a Car-nak a balesetben résztvevő személyek dokumentumainak fénymásolatát (kötelező biztositas, személyi igazolvány, jogosítvány, forgalmi engedély) rendőrségi jelentést vagy baleseti bejelentőt. Amennyiben a berlő vagy a balesetben résztvevő személyek külföldiek, a baleset helyszínére rendőrt kell hívni, aki a  helyszínelést elvégzi, csatolni kell a rendőrségi jegyzőkönyvet is.